Derbyseger

Derbyn tenderar att bli tuffa, tighta och underhållande matcher. Varbergs GIF – Ullareds IK var inget undantag.
Giffarna fick en drömstart när Rasmus Cronvall påpassligt rakade in sitt tredje mål för säsongen när matchen bara var dryga minuten gammal. Ullareds IKs kvittering lät dock inte vänta på sig. Efter ett mönsteranfall i den 9e minuten var matchen utjämnad, ett resultat som stod sig halvleken ut.
I den andra halvleken kom giffarna ut framåtlutade och beslutsamma om att vinna matchen och tog omgående kommandot över matchbilden. I den 59e minuten fick man så utdelning för sitt intensiva tryck. Lucas Henriksson ordnade straffen, Rasmus Cronvall förvaltade den och hans andra mål för kvällen satte giffarna i förarsätet. Detta tvingade Ullared att satsa allt framåt, men det var giffarna som skapade målchanserna. Med mer skärpa hade Giffarna kunnat punktera matchen i ett tidigt skede, men en storspelande Anton Andersson i UIK målet stod i vägen gång efter gång.
Men trots missade målchanser offensivt stängde man igen butiken defensivt och derbysegern var ett faktum!

Nu får killarna njuta av denna underbara segern i en dag eller två, sedan är det dags att ladda om för nästa Hallandsderby. Redan på tisdag reser laget 3,5 mil söderut för besök på Vinåvallen och match mot Vinbergs IF.

Vi gratulerar killarna till ytterligare en fin prestation och önskar dem lycka till på tisdag – Full Fart Framåt!